Hvad er journalistik?

journalismNår en forfatter skal skrive en artikel, adskiller dette sig fra hvis den givne forfatter skal skrive for eksempel en afhandling, som der gælder andre regler for. En artikel prioriterer nemlig sit stof på en anden måde og er generelt opbygget lidt anderledes. I en artikel ser man nemlig, at det vigtigste og mest spændende stof findes i starten af artiklen, mens man vil kunne finde essentielle konklusioner i slutningen af en afhandling.

Hvad er vigtigt i en artikel?

Først og fremmest er det vigtigt, at stavningen er korrekt, hvilket er tilfældet med alt skriftsprog. Dette er tilfældet da forfatteren i løbet af sin tekst, skal skabe troværdighed over for modtageren. Her er stavningen noget af det, der kan trække troværdigheden lidt ned, hvis teksten er fyldt med sproglige og grammatiske fejl. Derudover er det som tidligere nævnt, vigtigt at de vigtigste afsnit og den vigtigste information er placeret først i en artikel. Dette hænger sammen med, at redaktionen på en avis skal være i stand til at fjerne dele af slutningen på en artikel, hvis de kommer i problemer i forhold til pladsen. Ved at sørge for at den vigtige information er placeret tidligt i artiklen sørger man derfor for, at vigtig information ikke går tabt, hvis artiklen forkortes.

Når indholdet er på plads, er det vigtigt, at man sørger for at layoutet også er på plads. Artiklens indhold kan nemlig være nok så professionelt, men hvis layoutet er dårligt, giver det læseren et dårligt indtryk, og nogle vælger måske endda ikke at læse den givne tekst. I forhold til layoutet er nogle af de vigtigste elementer følgende punkter:
* Man skal kunne se, hvor artiklen begynder og slutter
* Det skal være tydeligt, hvilken artikel som er vigtigst
* Man skal kunne se forfatteren på artiklen
* Hvis der er fotos på siden, skal man tydeligt kunne se, hvem der har taget fotoet

Add Comment