Public Relations og kommunikation

Public Relations and CommunicationsPublic Relations, som også blot kaldes for PR, er for mange virksomheder et uvurderligt værktøj, som de benytter når de ønsker at markedsføre deres virksomhed. Dette værktøj gør sig gældende for små virksomheder, virksomheder som lige er startet op, såvel som det gælder for store, internationale virksomheder. Alle virksomheder har nemlig, uanset hvilket produkt de sælger, brug for at kommunikere med deres kunder på en eller anden facon, hvilket eksempelvis kan være i nyhedsmedier eller lignende i det offentlige rum.

Hvordan benyttes Public Relations som markedsføring?

Som navnet Public Relation indikerer, er PR ikke noget som virksomheder selv kan styre helt, men de kan alligevel forsøge at påvirke, hvordan medierne omtaler dem. Hvis virksomheden for eksempel kommer ud med et nyt produkt, og der kommer en anmeldelse af dette produkt ud til forbrugerne. Er anmeldelsen for eksempel skrevet af en kritisk journalist, vil det have større troværdighed hos den almindelige forbruger, end hvis artiklen var skrevet af virksomheden selv. På denne måde benytter virksomheden uafhængige nyhedsmedier til at fortælle potentielle kunder, at deres produkt er professionelt lavet og værd at købe. Lever virksomheden ikke op til folkets forventninger, eller til standarden af lignende produkter der allerede er på markedet, kan Public Relations dog havde den modsatte effekt og kan ende med at skade virksomheden i sidste ende. Det handler således for virksomhedens synspunkt om, at de skal forsøge at få de gode sider frem i lyset, mens de gerne ser at de dårlige sider aldrig ser dagens lys.

Pressen og de sociale medier kan således give en virksomhed omtale, som de ikke kan købe sig til, da de ikke selv kan styre hvad medierne skriver om. Virksomhederne kan blot forsøge at påvirke hvad der bliver skrevet, men er aldrig selv herre over det. Derfor er det et værktøj, der skal benyttes med omhu, da det kan ende med at skade virksomheden hvis omtalen er negativ.

Add Comment